Sunday, May 6, 2018

Προς τον Σϋντροφο Αλέξη Τσίπρα, Επείγον

Σύντροφε Αλέξη,

Σε παρακαλώ δώσε μου ρόλο στο κόμμα για να αναγκάσω τα κατάλληλα άτομα στο ΥΠΟΙΚ να παραιτηθούν πριν ρίξουν την κυβέρνηση σου συνάδελφε μηχανικέ με τις παραλήψεις τους. Εσωκλείω απόσπασμα από την ΕΦ.ΣΥΝ. 

Αλέξη, με μένα είμαι, το θέμα των αντικειμενικών θα σε ρίξει φοβάμαι. 

Στη διάθεση σου 24/7/365.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΤΕΕ '88
ΣΥΡΙΖΑ ΟΜ Πατησίων (από 2/2018)
npan@alum.mit.edu
"Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών θα έπρεπε κανονικά να είχε ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο του 2017, κάτι που δεν συνέβη, με το οικονομικό επιτελείο να αιτείται νέα πίστωση χρόνου από τις Βρυξέλλες."

Απαράδεκτο, εκθέτει το κόμμα και την κυβέρνηση. 

"Με την ολοκλήρωση της 3ης αξιολόγησης και την επικαιροποίηση του 3ου Μνημονίου, οι θεσμοί έδωσαν τις «ανάσες» που ζήτησε η Αθήνα για τα δύσκολα προαπαιτούμενα, μεταξύ των οποίων και για τις αντικειμενικές, «αγοράζοντας» χρόνο μέχρι τα τέλη Μαρτίου."

Το χρονοδιάγραμμα δεν τηρήθηκε και, αυτή τη στιγμή, η ηγεσία του υπουργείου έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να μη φανεί ανακόλουθη και με τη νέα ημερομηνία ανακοίνωσης των τιμών."


ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΕΞΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΕΩΝΕΣΑΙ ΕΣΥ.


"Οι τεχνικές δυσκολίες του μέτρου συζητήθηκαν, την Παρασκευή, σε συνάντηση που είχε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, από τη στιγμή που ο χρόνος τελειώνει και, με την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα στις 14 Μαΐου, το θέμα θα βρεθεί ψηλά στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων.

Οι 10.200 τιμές
Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι αντικειμενικές τιμές βρίσκονται στα χέρια ειδικής ομάδας εργασίας του υπουργείου Οικονομικών, η οποία προσπαθεί να ξετυλίξει το «κουβάρι». Τι ακριβώς κάνει; Συγκρίνει τις τιμές εκκίνησης που παρέδωσαν οι ιδιώτες εκτιμητές για 30.000 ζώνες (αφού για κάθε περιοχή δόθηκαν έως και τρεις διαφορετικές εκτιμήσεις) με τα στοιχεία που διαθέτει το υπουργείο Οικονομικών από την Τράπεζα της Ελλάδος και το Μητρώο Μεταβίβασης Ακινήτων.

Από τις 30.000 τιμές ζώνης που επεξεργάζεται, η ειδική επιτροπή θα πρέπει να καταλήξει σε 10.200 τιμές που θα ισχύουν σε όλη την επικράτεια. Τις αποφάσεις για τις τιμές θα πάρει η τριμελής Δευτεροβάθμια Επιτροπή, η οποία να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει συνεδριάσει.

Τον τελευταίο λόγο για το εύρος των αυξήσεων στις αντικειμενικές τιμές και τις επιβαρύνσεις ή τις ελαφρύνσεις που θα προκύψουν για την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Δύο μήνες μετά που θα σταλούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2018, θα αποκαλυφθούν οι «κερδισμένοι» και οι «χαμένοι» της αναθεώρησης. Οι ιδιοκτήτες δηλαδή που θα συνεισφέρουν παραπάνω στον ετήσιο «λογαριασμό» των 2,65 δισ. ευρώ."


Post a Comment

How Greece will repay its state debt to the citizens of 189 countries

Macedonia is a name owned by Greece. No one else has the right to use it in any form. Since 1990 various media and other interests have u...